Adriatiska blogg

Dalmatien - Dubrovnik
Slider-Dubrovnik-2_1600x828 adriatiska blogg Adriatiska blogg Slider Dubrovnik 2

Dalmatien – Dubrovnik

Himlen på Jorden

Murar byggs för att skydda dyrbarheter, och detta gäller särskilt för Dubrovnik där den 1940 meter långa muren omger en av de vackraste städerna i världen. Låt oss här citera George Bernard Shaws ord: ”Om ni vill se himlen på Jorden, kom till Dubrovnik.”

 

Tack vare den makalösa medeltida arkitekturen har ”Adriatiska havets pärla” i århundraden hänfört och förfört härskare och konstnärer. Hur kommer den att inspirera dig?

Läs artiklar om områden för segling tips, tips för charter och nyhets Adriatiska Resor

Istrien och Kvarner
1 adriatiska blogg Adriatiska blogg 1 1

 


Segling område med storslagna naturen,

Den tillhör Kroatien kusten av halvön Istrien söder om Portorož och Kvarner Bay till Zadar väntar seglare med medeltida städer, skogbergskedjor i norr och öst och lugna vikar och stränder.
Ljus område på sommaren, Bora risk på våren och hösten

Den stora halvön i norra Kroatien visar på dess västra sida i skenet av många hundra år gamla stan, som kännetecknas av en intensiv utbyte med de italienska grannar. I en mycket kort sträcka, du segla med din segling av en trevlig strand till nästa. För många Rovinj räknar med dess medelhavskänsla till de vackraste byarna. Den gamla staden med sitt klocktorn verkar upp till nära varandra inbäddad hus från havet att stiga. Mer vacker att skåda på Istriens västkust för resan till charter yacht är Pula (Här är med din båt direkt nedanför en perfekt bevarad amfiteater från tiden för den romerska kejsaren Vespasianus), Porec, Funtana eller Vsar. Anmärkningsvärt är den extremt välutvecklade marin infrastruktur. Överallt kan hittas för din charter yacht bra ACI marinor. I de grenade snitt vid kusten, det finns också många vackra och skyddade vikar där du kan förankra din charter yacht säkert.

Rogac Solta
1448280745000_home_head_-1 adriatiska blogg Adriatiska blogg 1448280745000 home head  1

Porto Carober – Port of johannesbrödträdet – kallas venetianarna den mysiga hamnen på ön Solta. Om Kroatiens Rogac.

Idag viken är omgiven av tät pinjeskog. Traditionella stenhus komplettera bilden. En strand ligger i gångavstånd från charterbasen. Vattnet i viken är ren och klar, så att en direkt hoppa i kallt vatten är ingenting på Solta omedelbart efter ankomsten i vägen.
Baserat på RogacBasis till Rogac

Här i Rogac din semester börjar i en underbar miljö, bort från det liv och rörelse i stora marinor på fastlandet. Den ”sakta ner” från vardagslivet börjar omedelbart. Strosa genom olivlundar och vingårdar, till exempel, i den imponerande antika staden Grohote med kyrkan St Michael och galleri av konstnären Eugen Buktenica ca 1 km inåt landet.

I små privata marina Rogac charterbåtar 39-50 fot, och två katamaraner finns.

Förutom den vackra plats omgiven av naturen inte måste avstå infrastruktur. Hamnen har sin egen sanitära anläggningar, gratis parkering för charter gäster och WLAN. Stormarknad, café och pizzeria i närheten. Även en bensinstation för att fylla diesel efter resan.

Ön Solta är om 9sm före Split. Från de dalmatiska storstad drivande bilfärjor och katamaraner flera gånger om dagen i 30 till 45 minuter efter Solta. Korsningen kostar bara ca 3 – euro för personer och cirka 14, – Euro för bilar. Ferry tidtabell kan hittas på http://www.jadrolinija.hr/

Som en särskild service, finns det nu också en motorbåt transfer från Split flygplats till charterbasen. Resan tar cirka 30 minuter.

Fråga oss för ett icke-bindande erbjudande från Rogac!

En kryssning på den dalmatiska kusten och nationalparken Kornati
adriatiska blogg Adriatiska blogg kornati 2

Kornati, dröm destination för alla seglare. Höjdpunkter är vackert klart vatten och mer än 100 öar och karga klippor -inselchen, som är uppströms av kusten och mellan öarna Zirje, Dugi Otok och Pasman. På denna punkt skulle vi vilja ge dig lite allmän information om segling området och föreslå värt stopp för din seglats nästa.

Den största ön är Kornat, varefter skärgården har fått sitt namn.
Skärgården bildar fyra Island serien, som avbryts av 3 marina kanaler. Ungefär hälften av området är en del av Kornati National Park, en Unescos världsarvslista och är under särskilt skydd. Århundraden har gjorts på dessa öar små och många är fortfarande i nästan ursprungligt skick. De karga öar består huvudsakligen av sten och vide, ofta täckt med snårskog eller olivträd. Vissa klippor störta 100 m brant ner i havet och göra imponerande scener.

Officiellt öarna är obebodda, men i mer än 150 vikar är hus och hyddor med tankar och bryggor som byggdes av Kurnatari, ägare av Kornati. Här bodde en tid för att odla sina åkrar, ta hand om boskap eller fisk. Turismen har blivit ändringarna och på ön Kornat i viken Vrulje finns nu den största bosättningen, en slags ”Kornati metropol” med 45 hus. I några tidigare bostäder finns nu restauranger och värdshus. Tidigare små hamnar har blivit småbåtshamnar. Trots allt detta, du fortfarande hittar fred, orörd, mestadels karga landskap, kristallklart vatten och vackra vikar. Den enda källan till färskvatten ligger på ön Zut, annars vattnet samlas genom cisterner eller levereras från fastlandet. Havet är ren och de olika marina livet ett paradis för dykning, men det är endast tillåtet på vissa ställen.

Förr i tiden, mycket debatterade, hur många öar är en del av Kornati skärgården. Aktuell status är enligt följande: Sammanlagt 152 projekt ur havet fastlandet enheterna tillhör Kornati skärgård, varav 89 hör till Kornati nationalpark. Alla öar är privatägda.
Invånarna i Murter och Betina (ön Murter) är ägare och delägare i 134 Kornatiöarna, inklusive alla 89 som är en del av nationalparken. Dessutom omfattar invånarna i Murter ytterligare 55 öar.
Ägarna kallar öarna Kurnati och själv Kurnatari. den
typiska stenmurarna och stenhus vittnar om det hårda arbetet med Kurnatari från Murter, öarna brukas för uppehälle från 16-talet. som bönder, ranchägare och fiskare.
Givande stopp på din kryssning genom Kornati:

ACI Marina Piskera

SC2015Navigator adriatiska blogg Adriatiska blogg SC2015Navigator adriatiska blogg Adriatiska blogg SC2015Navigator             ACI Marina Piskera

Detta Marina förtjänar attributet ”fantastiskt”. Det kristallklara vattnet inbjuder dig att bada vid kaj. Du kan titta på allt som tänkas skaldjur och njuta av lugnet i vacker natur.

Så länge det inte var Marina Piskera, talades det om en segling centrum på Kornateninsel Lavsa upprepade gånger. Den Lavsa Bay är en naturlig hamn – det bästa av hela Kornati skärgården – en riktig idyll. Det här restauranger saknas inte, är uppenbar. Två är i huvuddelen av bukten och en annan i en liten sidoarmen i schack entré.

På sommaren finns det gott tätt i denna vik, för då finns det upp till trettio båtar förtöjda. En annan nackdel är den svaga genom avskildhet av viken vattencirkulation, så småningom det roliga i Baden något kan minska.

Lavsa har två fack och två restauranger. I belägen på norra stranden Levrnaka Bay är huvudbryggan. Eftersom denna vik är även nära stranden tillräckligt vattendjup, gå hit med stora 30-meters båtar. Speciellt på den sydvästra kusten, många av dem är förtöjd med aktertampen. Innan den norra stranden National Park bojar är förankrade. Men det finns också sjösättning. En ligger i viken änden av restaurangen ”Levrnaka” Den andra delen av investerare restaurang ”Antonio”, en enkel taverna -. Kallas av lokalbefolkningen Konoba.

Den andra ö vik ligger på den södra sidan och har samma namn som de på Smokvica: Lojena. Under dagen ankare är mycket trevlig i denna vik, särskilt eftersom det har en liten vit strand.
Vrulje (Kornat) Vrulje (Kornat)

Vrulje (Kornat)

Vrulje är den största bosättningen på Kornat. här är berömda restaurang ”Ante”. Givande här är uppkomsten av en liten kulle med mycket fin utsikt.

Telašćica (Dugi Otok)

Denna vik är säkerligen den mest kända förankring i Adriatiska havet. Den som går in i Telascica Bay, ser vikar i sig ringa i fronten, som genom sin avskildhet nästan enstaka tecken. Hur många finns det totalt kan du bara se på kartan. Med utgångspunkt från den nordvästra viken avsluta första förankrings tillfällen erbjuda innan de två Skolj öarna, i vikarna Magrovica, Podugopolje och Pasjak.
I Magrovica Bay är en restaurang, härifrån finns en väg på ön tillbaka till Ficherort Sali ligger 3 km bort. Öster om Gornji Skolj föredra Draginjevica Bay är med ett vattendjup på 6 m som en förankring.

Mest populära, men Mir Bay, vars strandlinje upp Rt Tripuljak en boj på de andra leden [WT 10 m). Bukten är så bra skydd mot alla vindar som du tryggt kan göra att efter förtöjning till en boj, som alla gör: Ta jollen mot restaurangen Pier där det dagtid i Touristenbötchen myllrande, och sedan en promenad ta Mir Lake, som pryder en av de största attraktionerna i Dugi Otok Foto vägleda många en monografi.
Men det är en övergång i den andra riktningen mer än värt, för här kan du nå genom en tallskog till klipporna vid branta kusten som störtar över 150 meter vertikalt ner i havet.

Även i Brbinj på Dugi Otok hittar du en förtöjning av en bilderbok. Även när flyktiga passerar det verkar som svar. Men som tar sig tid att tillämpa vid foten av trädbevuxen halvön Koromasnjak, störtar in i en veritabel Sinnenbad – bilder, dofter och ljud, eftersom det ger bara havet, detta tät skog, klippstrand kanter och den ständiga ljudet av syrsor. Naturligtvis har denna pärla länge upptäckts – hans kommersiella användbarhet när det gäller båtentusiaster. Parallellt med stranden historia är därför bojar.
Vem har lyckats få en boj naturligtvis också måste fästa med aktertampen på stranden. Gott om utrymme har inte här, men med lite tur kan du fånga en trevlig båt granne. Om allt är surrade och säkras, är ett bad antingen mognat eller en går på en expedition i Bay med sina tre foten. Byn Brbinj västra sidan arm har ett postkontor, en butik och en restaurang. Eftersom alla tre av brevbäraren och hans fru ska hanteras, behöver man inte bli förvånad om bottenvåningen där butiken ligger, plötsligt en brevbärare från den första punkten handlar om att betjäna kunder. I södra viken område där foten Striznja grenar, ser man förutom en investerare några hus, modern – är fortfarande anses vara ganska vacker, mot alla förväntningar. Eftersom den totala längden av alla väl skyddade Brbinj Bay endast 0,5 sm är, kan du nå varje vinkel av sina problem med jollen.

Opat (Kornat)

Vissa broar och bojar finns. Återigen finns det ett antal stora krogar (båda relativt dyra).

Dugi Otok – Pantera Bay

Så hanterbar liten Brbinj Bay så expansiv, nästan golf liknar Pantera Bay. Man känner sig nästan förskjutna i tropiska Meeresgefilde. För i Pantera viken är lagunen en av de ringformiga korall atoll. Passar till gränserna i sydöstra på den glittrande blå och attraktiv med en sandstrand Sakarun Bay.
Pantera Bay, som kallas i det lokala språket på grund av sin storlek ”Golf” är runt vind. Som en naturlig nordvästra vågbrytare verkar en skära formad böjd remsa som smalnar på vissa ställen till en smal sandig landgång. Bildar södra stranden gränsen en långsträckt, flera hundra meter bred halvö med täta tallar, på vars kust sjösidan riktade slående fyr Veli rat står. Nästa i viken inre, i sydöst, bukten minskat till drygt 100 m. här hittar du på den södra sidan den lilla uppgörelse Veli råtta och över på den norra stranden byn Verunic, senare med affärer och restauranger.

Naturligtvis under högsäsongen i Pantera Bay helt upptagen, men i motsats till andra vikar där båten jostles att starta, har du här mellan sig själv och de närmaste grannarna få tillräckligt med luft.
Av investerarna en vacker, välvd tall stig leder till fyren. Om bara det är ingen brådska, har du goda chanser att kunna klättra det. Detta bör utnyttjas på grund av den översta har en vacker panoramautsikt över Veli rat på liknande på en palm presenteras Pantera Bay i sydvästra kust Dugi Otok, som – förlorar i diset – någonstans i riktning mot Kornati.

Tribunje / fastlandet

Tribunje är en liten fiskeby med en vacker ny marina. Från en liten kulle har man en vacker utsikt över ingången och öar. I byn finns det några bra restauranger och i staden piren flera trevliga kaféer och barer.

Skradin

Värt ett besök är vattenfallen i Krka. På Sibenik tidigare (vackra gamla stan) för att driva floden Krka upp till ACI Marina Skradin. Därifrån kan du nå med taxi eller utflyktsbåtar till vattenfallen. Floden Krka faller ner i 17 steg från Visovac sjön. Den högsta nivån på en höjd av cirka 45 meter. Vattenfallen på övre Krka är en av de mest betydelsefulla naturfenomen i Kroatien.
Småbåtshamnar i en trevlig atmosfär i vackra omgivningar marinor

Zirje (Vela Stupica)

I sydöstra bukten Zirje är från några bojar för båtar. Det finns en enkel men mysig restaurang som drivs av en fiskare och hans hustru. Från kullen har du en vacker utsikt.

Primo

Omgiven av sju öar och är ansluten endast av en konstgjord fem århundraden sedan Brückenweg till fastlandet, verkar Primosten nära nationalparken Krka i själva verket som en ”Adriatiska havets pärla”.

Det brukade vara endast ön en vindbrygga, som kan ofta varit besvärligt, men staden och dess invånare skonas speciellt i krigstider från övergrepp. Fram till 16-talet, var staden ansluten med en konstgjord gångbro till fastlandet. Mannen som vandrar genom de smala trottoaren klättring ess, slog kyrkklockorna hörs och stannar i den ena eller andra traditionella inn, kommer att förstå varför du inte kan sätta ord charmen i denna stad.
tillbaka

Title
•••
Adriatiska Resor
29 januari, 2015
•••
Adriatiska Resor
17 november, 2014

Feature One

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Feature Two

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Feature Three

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Feature Four

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Adriatiska Resor
[vc_asp_settings]